26 Şubat 2015 Perşembe

148017534 ABDURRAHMAN TANRIKULU

Sınıfı:11

Ders: Turizm coğrafyası

Konu: Akdeniz Bölgesi



Kazanımlar: Akdeniz Bölgesinin coğrafi özelliklerini, tarihini ve doğal güzelliklerini öğrenecek ve turistlere doğru olarak tanımlayabileceksiniz.

Megep Adresi:
 http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Turizm%20Co%C4%9Frafyas%C4%B1-%201.pdf

Materyal fikri: Akdeniz bölgesinin kültürel değerlerine dikkat çekmek için gazete ilanı, broşür, afiş, otobüs reklamları ve dergi kapağı dikkatimizi çekmektedir ve insanları Antalya'nın kültürel değerlerine bu şekilde dikkatini çekebiliriz. Reklam ilanı yerli ve yabancı turistlere çağrışım yapar. Çoğu insan tatil bölgesi olarak akdenizi tercih ettiği için gelen insanlarda merak uyandırabilir ve kültürel değerler gezilebilir. Son olarak akdeniz bölgesinin turistik yerleri ile ilgili bir afiş oluşturulabilir.

 MATERYALDE  KULLANILACAK ARAÇ-GEREÇ LİSTESİ


1. BİLGİSAYAR
2. PROJEKSİYON
3. MICROSOFT POWERPOİNT
4. 100X70 AKDENİZ BÖLGESİ TURİSTİK YERLER SUNUM AFİŞİ






     ASSURE MODELİ


1. ÖĞRENCİLERİN ANALİZİ 

Materyalim 11. sınıf turim coğrafyası alan öğremcilere yönelik tasarlanmıştır. Sınıf mevcudu 30 dur. Sınıfımızda bedensel engelli bir öğrenci olmadığı için afiş tüm sınıfımız öğrencileri için uygundur


 2.   AMAÇ VE HEDEFLERİN BELİRLENMESİ

Hedef kitle analiz edildikten sonra desin hedeflerini belirlemeliyiz. Bu aşamada " öğrenci bu dersten sonra ne öğrenmiş olacak?" sorusu bize konuyu anlatma ve kavramada yardımcı olacaktır. Öğrenciler akdeniz bölgesinde yer alan tarihi ve turistik yerleri tanıyacak ve tanıtabilecekler. 

 3.      METOT, MESAJ VE MATERYAL SEÇİMİ

Öğrenciler dersi daha iyi kavrayabilmeleri için akdeniz bölgesi sunum afişi ve Microsoft powerpointte hazırlanmış olan slaytın öğrencilerin konuyu daha iyi anlamaları, kavramaları ve slaytta var olan bilgileri okumaları için projeksiyon cihazı ile gösterilerek öğrencilere sunulur. Aynı zamanda hazırlanmış olan afiş görsel olarak sunulur.

 4.      MEDYA VE MATERYALLERİN KULLANIMI

Materyal ve ortamın hazırlanması aşamasında sınıfta başarı düzeyini artırmak için, öğretim yöntem ve tekniklerini, araç ve materyalleri etkili biçimde kullanmak gerekir. Bilgisayardaki görüntünün tüm öğrenciler tarafından rahatlıkla görülebilmesi için öğrencilerin oturma düzeni, yansıtma yüzeyini ve öğretmeni görebileceği şekilde düzenlenmelidir.  Öğrenme deneyimlerinin sağlanması için öğretmen konuyu anlatır öğrencilerin anlaması ve konuyu pekiştirebilmesi için afişin incelenmesi birebir sağlanır.

 5.      ÖĞRENEN KATILIMI


      Sınıfta ya da etkinlikler sırasında öğrenenlerin bilgiyi işlemesi için öğretmen öğrencilere söz hakkı vermelidir. Öğrenciler derste ne kadar aktif olursa o kadar iyi öğrenirler. Öğrencilerden sorulacak sorulara yanıt vermeleri beklenecek materyal üzerinden uygulanması istenecektir. Öğrencilerin sınıf içerisinde daha aktif ve etkileşim içinde olmaları sağlanacaktır.

6.      DEĞERLENDİRME GÜNCELLEME

    Öğrenme etkinliklerinin öğrencilerin birebir görerek deneyim kazanmalarını sağladığını bilgiyi daha iyi öğrenmeyi geliştirdiklerini tespit etmiştir. Sınıfın etkin bir şekilde katılımını sağlamaya yönelik başarılı bir çalışma yapılmıştır. Öğrencilere en güzel şekilde konu kavratılmış kazanımlar en iyi şekilde öğrencilere verilmeye çalışılmıştır.Konuyu öğrenciler üzerinde sıkıcı olmaktan çıkaran  hem öğretici hem de uygulamalı bir ders yapılmıştır.
 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder